Greek English French German Italian Japanese Russian Spanish Turkish

SaR Robots Center

Κέντρα Έρευνας (SaR) στην Ευρώπη

EUROP – European Robotics Technology Platform

http://www.robotics-platform.eu/cms/index.php?idcat=5

Το EUROP είναι η Ευρωπαϊκή Τεχνολογική Πλατφόρμα Ρομποτικής, στην οποία μέλη της είναι οι κύριοι ενδιαφερόμενοι στο χώρο της ρομποτικής, με σκοπό να προσδιοριστούν κοινές πρωτοβουλίες και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στον τομέα της ρομποτικής.

German Research Center for Artificial Intelligence

http://www.dfki.de/web/research/ric/index_html?set_language=en&cl=en

Το Γερμανικό Κέντρο για την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη και πιο συγκεκριμένα με το κέντρο καινοτομίας στην ρομποτική επικεντρώνεται σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης. Οι τομείς ενδιαφέροντος του κέντρου, περιλαμβάνουν την εφαρμογή των αρχών της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της ρομποτικής, ενώ η περιοχή της έρευνας και διάσωσης αποτελεί ξεχωριστή περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Search and Rescue Association (SARA)

http://www.sara.org/about.html

Η ένωση για την έρευνα και τη διάσωση είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ενισχύεται από πόρους εθελοντών από την περιοχή της Αγγλίας. Ο οργανισμός SARA έχει εξελιχθεί σε μια οργάνωση, που βοηθά τις τοπικές και κρατικές αρχές για το συντονισμό όλων των προσπαθειών αναζήτησης.

University of Oxford SaRC

http://web.comlab.ox.ac.uk/projects/roboticsearchandrescue/

Η προαναφερθείσα ερευνητική ομάδα έχει σα σκοπό να χρησιμοποιήσει τις πρόσφατες εξελίξεις στη ρομποτική και στην επιστήμη των υπολογιστών στους τομείς της ρομποτικής έρευνας και διάσωσης.

Institute of Control and Information Engineering

http://www.cie.put.poznan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=150%3Amobile-and-walking-robots-team&catid=64%3Azespoy-badawcze&Itemid=127&lang=en

Το ινστιτούτο αυτό επικεντρώνεται στη χρήση των τεχνολογικών εξελίξεων στη ρομποτική με σκοπό την χρησιμοποίηση αυτών στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Ειδική δράση αποτελεί η χρησιμοποίηση των ρομπότ σε διαδικασίες εύρεσης και ανίχνευσης επιζώντων.

Κέντρα Έρευνας SaR στην Αμερική

National Institute for Urban Search and Rescue

http://www.niusr.org/

To ινστιτούτο αυτό επικεντρώνεται στη βελτίωση της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση καταστροφών και την έγκαιρη επέμβαση, μέσα από την δραστηριοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού, καθώς και μέσα από την χρησιμοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως είναι αυτός της ρομποτικής.

Center for Robot-Assisted Search and Rescue (CRASAR)

http://crasar.org/

Το κέντρο CRASAR σκοπεύει στη βελτίωση της ετοιμότητας αντιμετώπισης καταστροφών, την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση, μέσω της ανάπτυξης και της υιοθέτησης των ρομπότ και των συναφών τεχνολογιών. Στόχος είναι η δημιουργία μίας «κοινής πρακτικής» για τα ρομπότ διάσωσης που θα κινητοποιήσει τη βασική έρευνα, θα υποστηρίξει την μεταφορά τεχνολογίας και θα παρέχει δυνατότητες εκπαίδευσης για τους σπουδαστές, τους επαγγελματίες και το κοινό.

Safety *Security* Rescue Research Center – SSR-RC

http://www.ssrrc.dtc.umn.edu/

To SSR-RC αποτελεί μία κοινοπραξία από εταιρείες και πανεπιστήμια, τα οποία δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλειας, της έρευνας και της διάσωσης. Επιπλέον, το SSR-RC αποτελεί την βιομηχανική συμβουλευτική επιτροπή η οποία διαθέτει και επιλέγει την χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων σε αυτές τις θεματικές ενότητες.

National Association for Search and Rescue (NASAR)

http://www.nasar.org/garmin/default.php

To NASAR είναι ένας Aμερικάνικος οργανισμός που επικεντρώνεται στην περιοχή της έρευνας και της διάσωσης. Ο οργανισμός αυτός, απαρτίζεται από ένα μεγάλο αριθμό συντελεστών από διαφορετικές ειδικότητες και χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία, όπως της ρομποτικής, στις επιχειρήσεις του.

Carnegie Mellon – The Robotics Institute

http://www.ri.cmu.edu/research_project_detail.html?project_id=407&menu_id=261

To ρομποτικό ινστιτούτο του Carnegie Mellon, έχει σαν σκοπό την εύρεση παγιδευμένων επιζώντων σε περιοχές που έχουν καταστραφεί μετά από σεισμούς, πλημμύρες κτλ. Σκοπός του είναι η χρήση προηγμένης ρομποτικής τεχνολογίας με σκοπό την ταχεία εκτέλεση αποστολών εξερεύνησης και διάσωσης.

Κέντρα Έρευνας SaR (εκτός Ευρώπης και Αμερικής)

Australian Robotics & Automation Association (ARRA)

http://www.araa.asn.au/research/field.html

O Αυστραλιανός σύλλογος ρομποτικής και αυτοματισμού, αποτελείται από εταίρους από την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία και ασχολείται με την περιοχή των εφαρμογών της ρομποτικής και των επιπτώσεων αυτών στην κοινωνία. Ο σύλλογος διοργανώνει επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και χρησιμεύει ως ένα κομβικό σημείο για την αυστραλιανή βιομηχανία και τους ερευνητές που ασχολούνται με την ρομποτική και τους αυτοματισμούς.

International Rescue System Institute (IRS)

http://www.rescuesystem.org/IRSweb/en/home.html

Το International Rescue System Institute (IRS) είναι ένας οργανισμός που αποτελείται από μέλη της βιομηχανίας, της ακαδημίας και της κυβέρνησης, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογιών αντιμετώπισης καταστροφών. Το IRS στοχεύει στο να συμβάλει στην οικοδόμηση μίας ασφαλούς κοινωνίας στην οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να ζήσουν χωρίς άγχος, με τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων οργανισμών και ανθρώπινου δυναμικού.

International Federation of Robotics (IFR)

http://www.ifr.org/

Ο σκοπός της IFR είναι να προωθήσει και να ενισχύσει τη βιομηχανία της ρομποτικής σε όλο τον κόσμο, την προστασία των επιχειρηματικών συμφερόντων αυτής και να ασχοληθεί με άλλα θέματα που αφορούν τα μέλη της. Ο οργανισμός μέσα από την έρευνα, την ανάπτυξη, την χρήση διεθνούς συνεργασίας σε όλο το πεδίο της ρομποτικής, στοχεύει στο να δράσει ως ένα κεντρικό σημείο δραστηριοτήτων για τους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις που σχετίζονται με τη ρομποτική. Ο τομέας της έρευνας και της διάσωσης αποτελούν μία ξεχωριστή περιοχή της ομοσπονδίας.

IEEE Technical Committee on Service Robots

http://www.service-robots.org/

H τεχνική επιτροπή του Institute of Electrical and Electronics Engineers, του μεγαλύτερου συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στον κόσμο, έχει δημιουργήσει πρόσφατα, μία υποεπιτροπή που επικεντρώνεται στην περιοχή των service robots. Μεταξύ αυτών των κατηγοριών, υπάρχει ειδική κατηγορία search and rescue robots. Σκοπός της επιτροπής αυτής, είναι η δημοσιοποίηση όλων των τεχνολογικών εξελίξεων σε αυτή την επιστημονική περιοχή.