Greek English French German Italian Japanese Russian Spanish Turkish

Fixed wing

Τα Fixed-Wing UAVs αποτελούν τον πλέον κλασσικό τύπο μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τον τύπο δηλαδή των αεροπλάνων σταθερών πτερυγίων. Τα UAVs αυτά πλοηγούνται ακριβώς όπως τα επανδρωμένα αεροπλάνα, ενίοτε και με βάση κάποιες απλοποιήσεις κυρίως ως προς το σύστημα των πτερυγίων ελέγχου τις pitch γωνίες του αεροσκάφους. Υπάρχουν αμέτρητες σχεδιάσεις, με την κάθε μία να ικανοποιεί μια διαφορετική αντίληψη που μπορεί να δίνει βάρος στην απλότητα, την ευστάθεια ή στα ιδιαίτερα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά για την εκτέλεση ελιγμών ή για μεγάλη διάρκεια πτήσης.

Το Predator αποτελεί το σκάφος εκείνο που έχει βρει την πιο πλατιά εφαρμογή σε δύσκολες και απαιτητικές εφαρμογές καθώς ξεκίνησε ως ένα UAV για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ (USAF). Σήμερα, το Predator έχει βρει εφαρμογή σε ένα πλατύ σύνολο πολιτικών εφαρμογών κυρίως ως προς την σταθερή επιθεώρηση και αναγνώριση στόχων σε μεγάλες περιοχές και όπου η διάρκεια πτήσης και το υψηλό ωφέλιμο φορτίο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.

Predator UAV

Το Skywalker κινείται στον αντίποδα της λογικής του Predator όντας ένα ιδιαίτερα μικρό, ελαφρύ, χαμηλού κόστος σύστημα. Αποτελεί ιδανική πλατφόρμα για μια πρωταρχική έρευνα σε Fixed-Wing UAVs καθότι παρουσιάζει ιδιαίτερα ομαλά πτητικά χαρακτηριστικά και σχετικά ικανό ωφέλιμο φορτίο.

Skywalker UAV